Rita Spijker

Auteur Storyteller Trainer Acteur

Korte biografie

Ik ontwikkelde me van dramadocent tot NLP-trainer, actrice, spreekster bij uitvaarten, lifecoach en schrijfster. Na een carrière als trainer/coach in het bedrijfsleven werd ik in 2005 door een uitgever uitgedaagd een boek te schrijven. Ik nam deze uitdaging aan en tot mijn eigen verrassing ontstond mijn debuutroman Kreukherstellend. Daarna volgde Tussen zussen, eveneens een bestseller. Inmiddels heb ik negen boeken geschreven. Vijf romans, een verhalenbundel, twee autobiografische boeken en een poëtisch prentenboek. Er zijn meer dan 400.000 exemplaren van verkocht. Voor bedrijven en organisaties schrijf ik boeken in opdracht.

Als workshopleider en coach combineer ik fijngevoeligheid, zingeving en creativiteit. Workshops en schrijfactiviteiten ontwerp ik op maat. Als Storyteller en Storymaker help ik organisaties en teams met het vangen, verwoorden en vertellen van hun verhaal. In onze theatervoorstellingen ZAALVOLVERHAAL verbind ik mensen en hun verhalen in woord en beeld.

Van oorsprong ben ik een zoeker naar betekenis; voor mij betekent mens zijn verbonden zijn door verhalen. Luisteren is een kwaliteit die me van nature past. Stil zijn is een levensbehoefte, in de stilte kan ik mijn eigen ‘stille stem’ horen en volgen.  Zingeving is mijn onderwerp. Stroom rivier, stroom en vertel, is mijn motto.


Favoriete uitspraak

“Ik maak het verhaal, het verhaal maakt mij”https://www.youtube.com/watch?v=ZY0Ljnp2oOg

Interview uit 2014 met Rita voor het programma Herestraat helemaal