Fransis Bosch

Initiator, Ontwikkelaar, Trainer & Coach

Geboeid door menselijke ontwikkeling

Al ruim 25 jaar begeleid ik mensen in hun streven zielsgelukkig te zijn in leven en werk. De vraag: wat drijft mensen, heeft me altijd geboeid. De worsteling met het leven, ook wel levenskunst genoemd, fascineert me al zolang ik me kan herinneren. Mijn professionele ontwikkeling is gestart door een lerarenopleiding in de creatieve vakken. Kort hierna begon mijn loopbaan als intermediair bij Randstad Uitzendbureau; dit bleek een goede basis voor alles wat ik later ging doen. Vanuit de altijd aanwezige behoefte om te investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen, startte ik de post hbo-opleiding coaching & counseling. De behoefte om mezelf te ontwikkelen heb ik verder in praktijk gebracht door aanvullende opleidingen en trainingen te volgen op het gebied van creatieve loopbaanbegeleiding, essentie psychologie, persoonlijkheidsanalyse, geweldloze communicatie en appreciative inquiry. De 4-jarige theaterschool voor volwassenen vervulde mijn behoefte om me verder te ontwikkelen in presenteren, acteren, schrijven en terugspelen.

Inmiddels ben ik bijna 20 jaar ondernemer, heb veel mooie trajecten en projecten ontwikkeld en uitgerold. Ik kijk tevreden en dankbaar terug naar de honderden mensen die ik samen met geïnspireerde collega´s heb mogen begeleiden in hun ontwikkeling binnen leven en werk. De behoefte om te bewegen, om samen te werken en alles wat ik ben en wat ik geleerd heb te integreren in een nieuw bedrijf, leidde in 2018 tot graven en spitten, reflecteren en het opentrekken van allerlei laatjes. Kippenvel kreeg ik toen ik een in 2007 geschreven plan herlas; bijna alles waar Van Oorsprong nu voor staat, bleek ik toen al geschreven te hebben. Per 1 januari 2019 is Van Oorsprong – werkplaats voor levenskunst – een feit. Een droom is gerealiseerd. Met inzet van creativiteit, theatrale elementen, een vleug spiritualiteit, plezier en gerichtheid op effect. Vooralsnog zonder fysieke werkplaats, maar met vertrouwen, dat zich in ergens in 2019 een pand zal aandienen waar de werkplaats gevestigd zal worden. Opdat veel mensen praktisch en plezierig met ons verder kunnen werken aan de ontwikkeling van emotioneel wijs en mooi leven.

“In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat het effect van mijn werkwijze veel meer te maken heeft met mijn persoonlijkheid, karakter en positieve mensvisie dan met het hanteren van een bepaalde methodiek. Als je aandacht en hoop kunt geven, kunnen mensen bewegen. Mijn benaderingswijze wordt vaak door klanten getypeerd als open, ontvankelijk, kwetsbaar, positief, eerlijk, betrokken en enthousiast. Met als effect: ontwapenen. Mensen kunnen daardoor op een open en eerlijke manier naar zichzelf kijken en hun gedachten en gevoelens delen. Hierdoor ontstaat een gevoel van thuiskomen en is er ruimte voor ontwikkeling.” Mijn favoriete uitspraak:

“Hart in de hemel, poten in de klei”


https://www.youtube.com/watch?v=ZY0Ljnp2oOg

Take me In bij Talent Recruiting Noord. Trots op de deelnemers die na onze training van 2 dagdelen hun nek uitsteken om zich te presenteren aan een panel van bedrijven.Blogs geschreven door mij